top of page

Ziua internațională a romilor

Românești,Dâmbovița

    Titlul proiectului: Ziua internațională a Romilor

    Locație: satul Românești, jud. Dâmbovița

    Perioada de desfășurare a proiectului: Săptămâna Școala Altfel- 2014

    Numărul total al beneficiarilor: 60

    Numărul total al voluntarilor implicați: 2

    Finanțare proprie

 

    Conceptul de „Săptămâna Altfel” a adus inovaţie în sistemul educațional din România, elevii acomodându-se cu noțiunea de educație non-formală. Aceasta reprezintă o reală oportunitate pentru elevi de a lua contact cu voluntariatul, de a se implica activ în societate, de a schimba atitudini, noutate în ceea ce privește stimularea implicării active și dezvoltarea spiritului civic. Anul acesta noi am mers în satul Românești.

    În 8 aprilie se sărbătorește Ziua Internatională a Romilor, un bun prilej pentru noi să organizăm un atelier de activități de educație în context non-formal la Şcoala Generală din Românești, comuna Potlogi. Am găsit aici copii frumoși, receptivi, veseli care au lucrat cu plăcere, s-au distrat și ne-au primit cu bucurie, pe noi și pe colegii noștri de la DAR Association.

    Protecţia mediului înconjurător şi programele educaţionale din acest domeniu sunt o parte foarte importantă din strategia de dezvoltare durabilă adoptată de Asociaţia Bumerang, aşa că în Săptămana Altfel, am ținut un atelier de educație ecologică. Prin această acţiune am urmărit desfăşurarea de activităţi non-formale educative pentru şcolari cu scopul de a le forma atitudini pozitive şi responsabile de bază față de protejarea mediului înconjurător.

    Obiectivul principal a fost dezvoltarea şi stimularea spiritului civic al copiilor cu vârste între 10-14 ani, în vederea protejării planetei pentru generaţiile prezente și cele viitoare. Pe durata atelierului copiii au învățat ce înseamnă ecologia, ce presupune reciclarea, ce înseamnă poluarea şi cum ne afectează ea.

    Impactul aşteptat asupra beneficiarilor direcți ai proiectului, cei 60 de copii cu vârste cuprinse între 10-14 ani, a fost de a  dezvoltare cunoștințe asupra reciclării, conștientizarea efectelor pe care le au acțiunile lor zilnice asupra mediului  înconjurător și importanța deprinderii unor abilităṭi de bază  pentru protejarea planetei, printr-o conduită corectă.

bottom of page