Discursul instigator la ură

Ianuarie, 12, 2015

Săptămâna aceasta am organizat sesiunea „Viziuni ale combaterii discursului instigator la ură”, ce a avut loc în Penitenciarul de femei Târgșor pentru cele 18 deținute, participante ale programului Fantezia II. Prin acesta dezbatere, ne-am propus să tratăm diferite abordări ale discursului instigator la ură, prezentând exemple de bune practici din România și alte țări europene.Ne-am alăturat campaniei No hate printr-o actiune ce promovează toleranța și lupta împotriva discursului instigator la ură și a oricăror forme de discriminare ce vin la adresa persoanelor private de libertate. Această acțiune face parte din proiectul Managementul voluntarilor de la A la Z al Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca alături de partenerii săi, Pro Vobis - Centrul National de Resurse pentru Voluntariat și IOGT Tippetue din Norvegia. Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.